sâmbătă, 15 august 2009

Gorj: Jaf în banii publici la Schela

Aristide Şerbănescu, primarul comunei Schela, îşi trece în aceste zile în palmares recepţionarea celei de-a doua reţele de alimentare
cu apă nefuncţională, în ciuda zecilor de miliarde de lei vechi cheltuiţi de la bugetul de stat, chipurile, în interesul locuitorilor comunei Schela.
Prima
alimentare s-a lăsat cu arestări

Aristide Şerbănescu

Pentru deturnările de fonduri publice în interes personal şi de grup, operate cu prilejul construirii primei reţele de alimentare cu apă, care trebuia să deservească satul Sâmbotin, procurorii au arestat un patron pentru câteva luni, de ochii lumii, iar altul s-a îmbolnăvit brusc. Primarul Aristide Şerbănescu n-a păţit nimic pentru că avusese grijă să cotizeze mai sus. Nici astăzi locuitorii Sâmbotinului nu beneficiază de apă potabilă, staţia de clorinare recepţionată de primar nefiind funcţională. În justificările publice, Aristide Şerbănescu invocă problemele de racordare la energie
electrică a staţiei de clorinare, evitând fondul problemei. Pe unul din stâlpii din apropierea primăriei se află un afiş ce avertizează populaţia că apa nu este potabilă. Cum rămâne, atunci, cu zecile de miliarde cheltuite?
A doua reţea de alimentare cu apă, alte miliarde deturnate

În contextul indulgenţei manifestate de organele de anchetă, Aristide Şerbănescu a mai regizat o deturnare de bani
publici, cu prilejul construirii celei de-a doua alimentări cu apă, ce ar trebui să deservească locuitorii satelor Schela şi Arsuri. Pentru început, trebuie spus că peste 80 la sută din locuitorii celor două sate erau racordaţi deja la o reţea de alimentare cu apă, realizată cu câţiva ani în urmă de către SNLO. Apa, nepotabilă, era folosită exclusiv pentru irigarea grădinilor, aceasta fiind şi nevoia principală a cetăţenilor din Arsuri şi Schela. Cu aproximativ două săptămâni în urmă, odată cu darea în folosinţă a noii alimentări cu apă, primarul Aristide Şerbănescu a dispus obturarea conductei realizate de SNLO, care satisfăcea perfect nevoile locuitorilor de irigare a grădinilor. Cele două reţele, fiind independente, puteau funcţiona în paralel fără mari bătăi de cap.
Noua alimentare cu apă a fost proiectată în aşa fel încât să permită deturnarea unui procent cât mai mare din cele 20 miliarde de lei vechi alocate acestei investiţii. Interesele locuitorilor, beneficiari direcţi ai alimentării cu apă, mai la vale.