Vinul are efecte negative mai puternice asupra creierului decât berea sau băuturile spirtoase, conform unui nou studiu, preluat de ziarul Daily Mail.
Potrivit autorilor studiului, oameni de ştiinţă britanici, efectele vinului asupra hipocampusului, partea creierul în formă de potcoavă din lobul temporal , sunt cu 10% mai nocive decât în cazul celor care beau bere.
„Este primul studiu care investighează impactul băuturii preferate în procesul de reducere a volumului creierului la pacienţii dependenţi de alcool”, a declarat unul dintre cercetători.
În urma testelor, s-a constatat că persoanele care nu beau alcool au un volum mediu al hipocampusului de 3,85 ml. La amatorii de bere volumul a fost de 3,5ml, la cei de băuturi spirtoase – 3,4ml, iar la cei de vin, de doar 2,8ml.
Studii anterioare concluzionaseră că un consum moderat de vin ar putea avea numeroase efecte pozitive asupra organismului
, printre care reducerea colesterolului sau a hipertensiunii arteriale.