Ora Pamantului este un eveniment global creat pentru a simboliza ca fiecare dintre noi, lucrand impreuna, poate avea un impact pozitiv impotriva poluarii si a schimbarilor climatice..
Orase din toata lumea se vor alatura pentru a stinge luminile timp de o ora pe 29 Martie la ora 20:00, simbolizand astfel participarea lor la cautarea solutiilor care sa previna schimbarile climatice. Acest eveniment va transmite un semnal puternic ca oamenii din intreaga lume sunt ingrijorati si totodata pregatiti de a lua atitudine impotriva poluarii si a schimbarilor climatice si asteapta ca liderii lor sa ia actiuni inainte de a fi prea tarziu.
Evenimentul a inceput anul trecut in Australia, cand World Wide Found for Nature impreuna cu Fairfax Media si Leo Burnett au lansat prima initiativa “Earth Hour”, cu scopul de a reduce cu 5% emisiile de gaze
cu efect de sera in Sydney. Pe 29 martie la ora 20:00 , 2 milioane de locuitori din Sydeny au stins lumile din casele lor pentru o ora. 2.100 de companii au participat, stingand luminile in sediile lor si incurajandu-si angajatii sa ia parte la aceasta initiativa.
In Sydney s-a reusit reducerea acestor emisii cu 10,2% pe 29 martie 2007.Succesul evenimentului in Australia a incurajat WWF sa organizeze in 2008 “Earth Hour” in 20 de orase de pe glob, printre care Toronto, Chicago, Copenhaga, Melbourne, Tel Aviv. Obiectivul al “Earth Hour” fiind acela de a atrage atentia asupra lucrurilor simple pe care le putem face zilnic pentru a reduce consumul de energie
ce contribuie la schimbarile climatice.
In Romania, evenimentul este promovat de EcoMagazin sub deviza ”Speranta unui Pamant mai curat va straluci la cea mai intunecata ora ”. Scopul principal al proiectului il constituie informarea si atragerea blogosferei de a scrie despre importanta si implicatiile acestei actiuni.